Hoe het allemaal begon...

Na jaren eigenaar en fokker geweest te zijn van Bearded Collies, was het tijd voor een ander ras. Waarom? De Beardie is voor ons nog steeds een fijne hond, maar we worden toch langzamerhand een dagje ouder en een kleiner hondje is dan gemakkelijker. We zijn al vrij snel gevallen voor de Havanezer, de overeenkomst tussen Beardie en Havanezer is dan ook gemakkelijk te vinden.

Zo kwam alweer een aantal jaren geleden onze Caithlin bij ons wonen, we hadden toen nog één Bearded Collie Scarlett. En zoals het bij ons altijd gaat, waar er één is, kunnen er ook twee zijn, nu inmiddels weer meer dus!
 

Mijn man en ik zijn gelukkig allebei heel gek met honden en onze dochter weet niet beter, ze is er mee opgegroeid. Het fokken was een aantal jaren op een laag pitje komen te staan, doordat onze dochter in de paardensport terecht was gekomen en je kunt nu eenmaal geen twee sporten volgen. Moeder heeft dus een stapje terug gedaan. Ze ging studeren en wilde op kamers wonen. Om dit gat een beetje te vullen (kan natuurlijk nooit helemaal) kwam al snel bij mij het idee om een Havanezer pupje te kopen, hopen dat ze goed uitgroeit en dan misschien een keer een nestje fokken. Dochterlief woonde inmiddels weer thuis, maar het nestje is er toch gekomen.

Onze Cathlin is niet helemaal uitgegroeid wat we ervan verwacht hadden en bij ons is altijd ruimte voor meer gezelligheid. We zijn bij een paar fokkers gaan praten en kwamen zo ook bij Mirabell en René Woudman terecht. De manier waarop zij met honden en puppen bezig zijn, sprak ons heel erg aan en wij besloten dan ook op hen te wachten. Onze Scarlett en Caithlin waren beiden lichtbruin van kleur. Ik heb aan Mirabell dan ook gevraagd om een zwart met witte teefje. We hebben1 jaar gewacht, maar eindelijk belde Mirabell dan toch dat er een black en tan teefje geboren was. We waren dolblij.


Inmiddels hebben we twee nestjes gefokt met haar  Uit beide nestjes hebben we een dochter aangehouden en zijn weer helemaal enthousiast bezig met de hondjes op het gebied van showen en fokken. We vinden het gewoon leuk om met honden en zeker met puppy's bezig te zijn.

Helaas hebben we inmiddels Scarlett, bijna 15 jaar, in moeten laten slapen. Ook al heb je nog zoveel honden rond lopen, deze ene mis je verschrikkelijk. Het is het enige nadeel van het houden van honden. In 2012 mochten we Paris, een achterkleinkind van Scarlett weer begroeten in ons gezin.

Hieronder treft u The Beardie Bunch aan anno 2013

THE BEARDIE BUNCH ANNO 2016

THE BEARDIE BUNCH ANNO 2020

THE BEARDIE BUNCH ANNO 2022